Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat
 

.
       


Foto's zesentwintigste nest, vijfde week

Hieronder ziet u de foto’s van de ontwikkeling van de kittens van Blue en Faran geboren op 28-04-2021 in hun vijfde levensweek (28 tot 35 dagen).

Berka's Zeus:
Berka's Nala:
Berka's Kito:
Berka's Lily:

katertje
poesje
poesje
poesje

black silver tabby mackerel
black silver tabby mackerel with white
black tabby blotched with white
black silver tabby blotched

BESPROKEN
BESPROKEN
BESPROKEN
BESPROKEN

 

 

26-05-2021

Hieronder vindt u de gewichten van de kittens op 26-05-2021, 4 weken (28 dagen) oud.

Kitten geboorte gewicht weegt nu
Berka's Zeus:
Berka's Nala:
Berka's Kito:
Berka's Lily:

109 gram
90 gram
91 gram
90 gram

499 gram
461 gram
476 gram
448 gram

En dan zijn ze zomaar ineens al weer 4 weken oud. Wat gaat dat toch snel. Net als de ontwikkeling. Komend weekend de eerste kennismakingen en allergietesten en gaan we zien wie voor welk kitten valt.

De kittens maken heerlijk gebruik van de hele ren. Ze hebben het ook erg luxe, want hij is voor 2 nesten samen opgezet en de komende paar weken zitten ze er met zijn viertjes in.

Zeus heeft de kattenbak ook ontdekt en Kito kijkt eens hoe hij het allemaal doet.

Verderop hebben we ook nog de vandaag gemaakte individuele foto's staan. Op de foto zijn ze al leuk, maar in het echt nog veel leuker. Het blijft altijd bijzonder om te zien hoe het op de foto toch net wat anders overkomt dan in het echt ;-)

Ze zien er zo lief en snoezig uit die pluizenbollen, maar ondertussen hahaha kunnen ze ook al heel goed vechten met elkaar (met het gezicht deze kant op is Kito en de rugzijde is van Nala) Hoe leuk is dat, zo blij met mijn mini krabpaaltje en na een paar keer voordoen, is de basis al gelegd, Kito laat het even zien
Ze doen hun eigen stuntwerk, uiteraard met toeschouwers, Kito zit op het krabpaaltje ook heer Zeus laat even zien dat hij al aan het krabpaaltje kan krabben.
Dan kan je natuurlijk niet achterblijven als de camera in de buurt is, want Lily was de eerste die er bovenop zat. Maar ik was niet op tijd om een foto te maken toen. Leven als kat en hond, het zal je maar gebeuren ;-)
Ook wordt er al wat water gedronken, ik vind het altijd heel knap hoe dat allemaal vanzelf gaat, Lily Kito wil later fotomodel worden
maar dat wil Nala ook wel Zeus zal het een worst wezen, als hij maar lekker in het warme mandje ligt
En dan is het al weer tijd om de eerste hapjes mousse van Royal canin te gaan eten Lily (de kleinste van het stel) hoef ik niets uit te leggen, met het neusje erbij houden is al genoeg om een hapje te proberen.
Kito is na een beetje hulp ook te porren voor een hapje. Maar Lily is niet meer te stoppen haha de andere 2 vinden het maar een rare actie van mij om van dat rare spul in hun mondje te stoppen, Nala spuugt het zelfs gewoon uit. Morgen weer een dag. en wat doe je als je klaar bent met eten, juist dan ga je je wassen! Hier Lily die haar pootje een goede wasbeurt geeft.
Zeus
Nala
Kito
Lily
28-05-2021
Knappe Zeus, op de bak en .... daar is het eerste plasje! Het begin is er :-)
Ook weer een kleine verbouwing, de kraamdoos is verder open gemaakt, meer licht en makkelijker in en uitlopen aan de voorkant.

verder kunnen ze lekker spelen, liggen, slapen en op de bak ;-)

 

29-05-2021
Zoals jullie kunnen zien, wordt er heerlijk gebruik van gemaakt.
Links is Zeus, helemaal rechts is Kito, en daar tussenin ligt Lily met de buik naar de camera en Nala met de rug naar ons toe.
30-05-2021
inmiddels lusten er 3 wel pap van de mousse, maar Nala nog steeds niet dus maar even de kip ingezet, en dat was een schot in de roos. links Nala rechts Lily.
de rest vond het ook erg lekker (deze keer was het kitten kip van Applaws. links Lily, rechts Kito, en bovenaan Zeus. maar veel heeft Nala nog niet gegeten. Dat is de eerste keer vaak zo, maar het begin is er. Ze is zich links boven op de foto lekker aan het wassen na het eten.
Tijdens de kittenbezoeken dit weekend mochten de kittens voor het eerst buiten de ren. Spannend maar ook erg leuk vonden ze het. En die gekke onbekende mensen, zijn na even kennis maken ook niet meer zo gek en onbekend :-) links bij het krukje zit Kito, Bij Blue loopt Lily, bij het verenstokje is Nala en bij de sokken zit Zeus in het begin blijven ze nog gezellig bij het bezoek, maar na een tijdje is de wijde wereld van de woonkamer en de keuken toch interessanter.
Kito zit nog steeds bij het krukje, Zeus bij het verenstokje en Nala gaat de kachel bij de krabpaal verkennen, in het midden van de katten zit Lily
31-05-2021
Het is eindelijk mooi weer, met weining wind, dus tijd voor foto's met daglicht buiten. Wel onder de parasol, anders wordt de tafel loei heet.
Omdat we nog geen foto's hadden van de kittens van Bubbles, en alles verder klaar stond na die fotoshoot, voor jullie een 2de keer individuele foto's van de kleintjes van Blue.
Voor allemaal was het even spannend, buiten zijn andere geluiden die ze nog niet kennen, en die vogels fluiten ook zo hard. Dan voel je wind en ruik je andere geuren. Dus ook weer een mooie dag wat socialisatie betreft. Ze hebben het goed gedaan alle 4.
Zeus
kijk naar rechts naar links
omhoog en naar beneden hahaha
Nala
Kito
Lily

 

vorige pagina naar boven volgende week

naar eerste pagina kittens