Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat
 

.
       


Foto's zesentwintigste nest, vierde week

Hieronder ziet u de foto’s van de ontwikkeling van de kittens van Blue en Faran geboren op 28-04-2021 in hun vierde levensweek (21 tot 28 dagen).

Berka's Zeus:
Berka's Nala:
Berka's Kito:
Berka's Lily:

katertje
poesje
poesje
poesje

black silver tabby mackerel
black silver tabby mackerel with white
black tabby blotched with white
black silver tabby blotched

BESPROKEN
BESPROKEN
BESPROKEN
BESPROKEN

 

 

19-05-2021

Hieronder vindt u de gewichten van de kittens op 19-05-2021, 3 weken (21 dagen) oud.

Kitten geboorte gewicht weegt nu
Berka's Zeus:
Berka's Nala:
Berka's Kito:
Berka's Lily:

109 gram
90 gram
91 gram
90 gram

383 gram
382 gram
414 gram
375 gram

je ziet ze bijna groeien op de foto's, ook al had Zeus een paar dagen wat minder tot geen groei. Wat bleek naar wat speurwerk, er waren lange haren aan de tepel gaan plakken en dan kunnen ze geen goed vacuüm krijgen en dus ook geen tot weinig melk. Omdat ze meestal uit hun eigen geclaimde tepel drinken was dat even een probleem. Nu groeien alle kittens wel een dagje niet. Dat kan ook komen omdat ze dan meer zijn gaan bewegen. Maar nu opnieuw het scheerapparaat erbij gepakt en nog iets meer geschoren, en hop, probleem opgelost.

links boven, Kito, rechts boven Lily, in het midden ligt Nala en daar onder Zeus. Ze kunnen zich al beter warm houden en liggen dan ook meer naast elkaar en minder over elkaar heen.

ze zitten ook al een stuk stabieler links Nala rechts Lily het is maar hoe ze zitten, hier lijkt Lily veel groter dan Nala, maar dat is niet zo ;-) ze oefenen met het wassen van zichzelf (Nala)
mooie blauwe baby oogjes van Lily en natuurlijk ook van de andere, hier Kito
De oogjes blijven niet blauw, ze worden of groen of amberkleurig (Kito) Nala ligt ook lekker te chillen in het heerlijke warme pluche mandje
tja, soms kan je niet kiezen uit een foto ;-) de gezusters bij elkaar, ik denk dat jullie inmiddels wel weten wie wie is ;-)
v.l.n.r. Nala, Lily en Kito
stoere vrouwen en.... tja, dan heb je ook nog mannen hihihihi
Zeus ligt er natuurlijk niet de hele dag zo bij hij kan, zeker als mamma in de buurt is heel netjes poseren.
20-05-2021
Na het wegen wordt de kraamdoos weer verschoond. Iedere dag een fris schoon bedje. Inmiddels blijven ze niet meer in het mandje zitten, dus zet ik ze meteen op het kleedje. Zo leuk om te zien hoe ze op verkenning gaan in de ren. Er valt veel te ontdekken en dat doen ze alle 4 op hun gemakje. Gekke ondergrond aan je voeten, rare dingen voor je neus haha.
zo groot in de doos, zo klein in de grote ren Nala
Zeus Kito
Zeus met zijn staart al weer in de actie stand Kito
ook Kito is in de actie stand, kijk dat staartje v.l.n.r. Kito, Lily, Zeus en met haar neus naar de muur staat Nala
Lily vooraan "scherp" in beeld Nala achteraan scherp in beeld
de poesje kijken deze kant op en het katertje loopt achterlangs die was nog druk aan het snuffelen. Op beide foto's staat Lily er ook even goed op
21-05-2021
En dan is het gebeurd, gedaan met de "rust" de eerste is zelf uit de doos gekropen. Zeus was er als eerste uit, snel gevolgd door de rest.
Het water en voer van Blue is hoger gezet zodat ze niet met hun neus onderwater gaan De in-/uitgang is verlaagd en samen met de deken kunnen ze nu ook makkelijk weer naar binnen
Nog een te snoezig mini krabpaaltje en de kattenbak staat al klaar om gevuld te worden zodra ze hun eerste eten van mij krijgen. Maar nu tijd voor melk van mamma.
Blue vond het ook tijd om eens in de openlucht te kunnen voeden. lekker op het schapenvachtje waar ze met zijn allen goed op passen. tja, en je ziet het, 3 foto's, 3 standen haha echt stil liggen doen ze nog niet. Blue haar mooie groene ogen zijn op deze foto's ook te zien.
22-05-2021
Vandaag eindelijk tijd voor de individuele foto's van Blue's kittens, nu Bubbles en haar kittens lekker hun draai hebben gevonden.
Zeus
te grappig, hij zit op ballet doet een hond na die moet plassen
en heeft praatjes met zijn moeder maar mooi stil staan of zitten voor de camera ho maar
Nala
hier wordt het poseren al een heel klein beetje beter
Kito
alsof ze elkaar vertellen wat ze geleerd hebben wordt er hier al best leuk geposeerd
Lily
tja en dan hebben we ons toverballetje baas boven baas, wat een fantastische foto's hier kennis maken met Vlinder
poseren en nog grappig doen ook, heerlijk rekken en strekken
stiekem vandaag 1 foto meer van Lily, ze heeft zo'n mooi patroon op haar rug, die kon ik natuurlijk niet achterwege laten
25-05-2021
iedere dag worden ze stabieler op hun pootjes, dus nu ook het water en de kittenbrokjes laag gezet. Ik wacht daar altijd een paar dagen mee, anders vallen ze zo met hun neus onder water ;-) Lily bij de brokjes, Kito vooraan en achterin bij de kattenbak Nala (Nala en Kito kunnen ook anderom zijn hihi) heer kater (Zeus) ligt aan de melkbar. Die is in een paar dagen zijn achterstand aan het inhalen en gaat door voor de winst ;-)
Nala, ze kunnen je zo heerlijk aankijken links Kito rechts Lily
zo leuk, ook deze twee kijken mooi mijn kant op als ik ze roep Lily heeft de smaak te pakken, ze is echt aan het spelen met haar "prooi"
verder staat er vandaag nog wat gymnastiek op het programma Kito gaat via de staartkant, Lily neemt het midden
ze werken elkaar nog flink tegen waardoor het een hele uitdaging is Nala komt ook eens op de gymles, links Kito die de staart van de giraf eens te grazen neemt, Lily heeft net een duik genomen naar voren, zo gaan de afdalingen in het begin altijd haha. Ze loopt netjes om, zodat ze nog eens kan proberen.
Ook hier ballanceerd Nala tussen naar achter zakken of naar voren storten De kattenbak is gevult met niet klontvormend organisch spul, dat wordt ook al onder de loep genomen. Kito is nu aan het snuffelen.
en ook Kito heeft even later het knisperballetje ontdekt. Altijd ook heel goed om te kijken wat mamma doet, daar leer je toch het meeste van.

 

vorige pagina naar boven volgende week

naar eerste pagina kittens