Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat
 

.
       


Foto's dertigste nest, derde week

Hieronder ziet u de foto’s van de ontwikkeling van de kittens van Bubbles en Cherniy geboren op 10 juni 2022 in hun derde levensweek (14 tot 21 dagen).

Berka's Marley:
Berka's 3:
Berka's Mattie: 
katertje
katertje 
katertje
black tabby blotched (nagellak rechts voor)
black tabby blotched
black tabby blotched (nagellak links voor)
BESPROKEN
NVT
BESPROKEN

 

 

foto's van 27-06-2022

Hieronder vindt u de gewichten van de kittens op 24-06-2022, 2 weken (14 dagen) oud.

Kitten geboorte gewicht weegt nu
Berka's Marley:
Berka's 3:
Berka's Mattie:
88 gram
74 gram
85 gram
307 gram
183 gram
316 gram

27-06-2022 voor vandaag had ik gepland om dan eindelijk weer nieuwe individuele foto's te maken. Ondanks wat ik nu ga schrijven heb ik toch mooie foto's gemaakt van de 3 pluizebollen zie hieronder.
Links liggen de 3 bij mamma, v.l.n.r. Marley, 3 en Mattie ligt nog te drinken.
De kleine man (3) was vanochtend kortademiger geworden, dus om 8 uur de dierenarts (DA) gebel. Om half 11 konden we terecht. Rond 9 uur de foto's gemaakt. Als eerste van de kleine purk. Daarna hem laten rusten tot we naar de DA gingen. Hij was zo hard achteruit gegaan in die  2,5 uur dat ik dacht dat hij de DA niet eens zou halen :-( Wat een verschrikkelijk gezicht.
Eenmaal bij de dierenarts meteen laten inslapen, na de eerste prik (narcose) zie je de ontspanning in het lichaam en een rustige ademhaling ontstaan. Dat is zo'n contrast, wat ook bevestigd dat de keuze juist was.
We hebben hem mee naar huis genomen zodat mamma afscheid kon nemen, dat heeft ze ook gedaan. Ze had hem meegenomen in het onderste holletje van de krabpaal, hem helemaal gewassen en is bij hem gaan liggen. Na een uur is ze in de kamer gaan liggen en heb ik de kleine weggehaald. Omdat ze daarna heel onrustig was en druk ging slepen met de andere 2, de kleine nog even in de doos bij de andere gelegd. Toen zag ik iets dat voor mij nieuw was. Het leek echt alsof een broertje hem helemaal afsnuffelde, afscheid nam en tegen hem aan ging liggen. Heel bijzonder. Rust zacht dapper strijder.
Om de andere wat meer te stimuleren om te "lopen" voor zijn spieren voor zijn borstkast, om Bubbles wat extra aandacht en afleiding te geven, omdat Bubbles blijkbaar vond dat ze de doos uit moesten, omdat je je schuldig voelt naar Bubbles toe dat het niet gelukt is haar kind te helpen, omdat omdat omdat...... was het tijd voor quality time in de ren naast de kraamdoos. Op de foto liggen ze lekker te drinken, later zijn ze ook wat aan het waggelen geweest op het kleed.

Hieronder de foto's van 's ochtends vroeg.
Marley
kitten 3
Mattie
29-06-2022
het slepen is weer een dingetje geworden, daar had Bubbles in het vorige nest ook een handje van, alleen dan al veel eerder.
we hopen dat ze haar rust weer vindt, vaak als ze goed zelf lopen houdt het slepen op, dat is rond de 4 weken. So fingers crossed, anders moeten we alsnog de dichte kittenkooi opzetten.

 

vorige pagina naar boven volgende week

naar eerste pagina kittens