Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat
 

.
       


Foto's dertigste nest, tweede week

Hieronder ziet u de foto’s van de ontwikkeling van de kittens van Bubbles en Cherniy geboren op 10 juni 2022 in hun tweede levensweek (7 tot 14 dagen).

Berka's Marley:
Berka's 3:
Berka's Mattie: 
katertje
katertje 
katertje
black tabby blotched (nagellak rechts voor)
black tabby blotched
black tabby blotched (nagellak links voor)
BESPROKEN
NVT
BESPROKEN

 


foto's van 18-06-2022

Hieronder vindt u de gewichten van de kittens op 17-06-2022, 1 week (7 dagen) oud. De gewichten zullen wij iedere week noteren. Het zijn dus de gewichten van het begin van deze levensweek.


Kitten geboorte gewicht weegt nu
Berka's Marley:
Berka's 3:
Berka's Mattie:
88 gram
74 gram
85 gram
204 gram
151 gram
195 gram


Arm kleintje, ook bij hem is het borsbeenpuntje naar binnen gaan staan. Het leek even de goede kant op te gaan, de groei van 4 a 5 gram per dag was opgelopen naar zowaar vanaag 11 gram! Maar zoals je op de foto's kunt zien, klopt zijn vormgeving niet. Foto 1 laat de deuk zien waar het borsbeen naar binnen buigt. Foto 2 hoe plat het ribbenkastje is. Foto 3 hoe breed daaroor het bovenaanzicht is, de ribjes staan nu opzij ipv deels naar beneden. En de laatste foto laat zien hoe dat er uit ziet met nog de vacht die van het lijfje afstaat, het ribbenkastje is dus nog iets lager.
17-06-2022 foto 4, al zit het je niet mee, je doet gewoon net of je gek bent, even opdrukken ;-)
19-06-2022 wel als eerste de oogjes een heel klein beetje open.
19 op 20-06-2022
We hebben het er vanaf het moment dat de flat chest zich openbaarde over gehad. Gaan we hem laten opereren of niet. Doordat er door de dierenarts was besloten dat euthenasie nog geen optie was, hebben we een keuze gemaakt, want dit zou ook geen dierwaardig bestaan zijn op de lange termijn. Zo ja, wanneer? Meenemend wat de operatie van Willempie ons had geleerd.
Met een uitgebeide mail contact opgenomen met Veterinair Centrum Zeist. Zij waren weer bereidt de operatie te doen. Overlegd wat goede opties konden zijn. En besloten om te opereren als hij 4 weken oud was. Hopende dat we de benauwdheid die Willempie in de laatste dagen had gekregen voor waren, en er toch nog tijd was voor groei. Ook deze keer dezelfde risico's en kans dat de narcose te zwaar was. Er kan op deze leeftijd namelijk niet geintubeerd worden.

21-06-2022
Helaas lijkt Marley toch nog wat platter te worden en niet zoals gehoopt/verwacht al weer in zijn eigen model te zijn.
22-06-2022
Wat een hartverwarmend plaatje is het telkens als ze dan toch alle 3 heerlijk aan de melkbar liggen. Al is het maar even. Ook slapen doen ze heerlijk bij elkaar. Zelf weten ze natuurlijk hoe ze zich voelen, maar leven in het hier en nu.

 


vorige pagina naar boven volgende week

naar eerste pagina kittens