Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat
 

.
       


Foto's dertigste nest, negende week

Hieronder ziet u de foto’s van de ontwikkeling van de kittens van Bubbles en Cherniy geboren op 10 juni 2022 in hun negende levensweek 56 tot 63 dagen).

Berka's Marley:
Berka's Mattie: 
katertje
katertje
black tabby blotched
black tabby blotched
BESPROKEN
BESPROKEN

 

 

foto's van 07-08-2022

Hieronder vindt u de gewichten van de kittens op 05-08-2022, 8 weken (56 dagen) oud.

Kitten geboorte gewicht weegt nu
Berka's Marley:
Berka's Mattie:
88 gram
85 gram
 985 gram
1122 gram

De krabpaal wordt goed gebruikt om in te spelen en te slapen. Er is geen plankje, hangmandje of huisje onbenut. Soms liggen ze heerlijk samen te slapen, soms spelen ze een soort verstoppertje door in de hangmand te liggen en dan eruit te springen op broer lief.

Ze doen het goed, zowel samen als alleen. 
met dit weer staat de achterdeur lekker open. Tot nu toe waren ze nog niet zelf naar buiten gelopen, maar dat is natuurlijk wachten tot ze zo ver zijn.En vandaag was het tijd om de tuin te verkennen. Hier zijn toch wel een hoop gekke dingen. Marley heeft overigens geen bloed aan zijn oor hoor, maar markeer stift voor dieren. Zo kunnen we tijdens de foto's en bezoeken ze nog sneller herkennen.
het begint natuurlijk al met dat rare afstapje, nieuwe ondergrond en al die geluiden. Maar ze zijn beide lekker nieuwsgierig en gaan meteen op onderzoek uit
Mattie heeft een groen gekleurd oor, zoals je op de vorige foto kunt zien. We zijn het de markeerstiften aan het testen, ik ben benieuwd hoelang het blijft zitten. Het lijkt het meeste op een zacht wasco van "vroeger".
11-08-2022
Een belangrijke dag vandaag. We gaan naar de dierenarts voor de controle, vaccinatie en het chippen.
Marley
Marley mag als eerste (de oudste eerst 😉 ) met zijn mooie rode gemerkte oor wordt er eerst gewogen. Dan worden alle punten nagelopen.
Vacht, huid, nagekeken op parasieten, het lijf wordt nagevoeld op afwijkingen, knieën worden gecontroleerd op speling, geslacht gecheckt. Oren, ogen, neus, bekje en gebit worden bekeken. Daarna wordt er geluisterd naar hart, longen en buik. Alles goed, dan wordt de vaccinatie gezet en daarna de chip geplaatst. De chip wordt voor het zetten gecontroleerd met de chipreader. Zo weet de dierenarts dat de chip werkt en controleerd het nummer met de stickers. Na het zetten wordt er ook gecontroleerd of de chip in het kitten is achtergebleven.
Mattie
Mattie mag daarna met zijn mooie groen gemerkte oor. Hij is ook eerst gewogen. Dan worden alle punten ook bij hem nagelopen. De paspoortjes worden na ieder kitten ingevuld, het gewicht wordt ook genoteerd. De stickertjes van de vaccinatieflesjes worden geplakt, de chipgegevens met sticker worden netjes geseald, dat is bij de honden verplicht maar bij de katten nog allemaal niet. Wij zijn al vanaf het begin van mening dat alles wat verplicht is bij honden ook voor katten zou moeten gelden, dus alles "volgens het boekje" :-)

 

vorige pagina naar boven volgende week

naar eerste pagina kittens