Cattery Berka
Liefhebbers van de Siberische kat
 

.
       


Kittens

Op dit moment hebben wij geen kittens, zie Plannen voor verdere informatie.

Algemene informatie over onze kittens:

Al onze poezen en onze katers (in samenwerking) zijn minimaal getest op HCM, PKD, CIN, PKDef, bloedgroep, FeLV en FIV!
HCM, PKD en CIN worden getest door middel van echografisch onderzoek.
FeLV en FIV door middel van een SNAP test met bloed.
DNA onderzoek met betrekking tot bloedgroepbepaling, profiel van erfelijke ziektes en het kleurprofiel wordt op basis van bloed of een swap gedaan. Alle uitslagen van de testen zijn bij ons in te zien. Indien we gebruik maken van een buitendekking, zoeken we altijd naar een kater die naast alle andere aspecten ook minimaal getest is op HCM, PKD, CIN, PKDef, bloedgroep, FeLV en FIV. Een deel van onze eigen fok is op basis van DNA testen van beide ouders vrij.

De kittens worden bij ons in de huiskamer geboren en groeien daar ook op. Als ze groter zijn lopen ze door ons hele huis. Ze groeien op tussen de Siberen, Biscuit onze energieke Australian Shepherd, Chihuahua Fleur en onze twee "kinderen" inmiddels jong volwassenen. Natuurlijk ook tussen het geluid van de TV, stofzuiger, afzuigkap en ga zo maar door. Ze zijn een onderdeel van ons gezin. Verder kunnen ze naar hartenlust spelen met alle kattenspeeltjes en klimmen in en krabben aan de verschillende krabpalen. Als het jaargetij (en dus het weer) het toe laat, kunnen ze ook in onze afgezette tuin ravotten en op verkenning gaan.

Ze hebben hun voer en water (als ze daar groot genoeg voor zijn) samen met een slaapplek en een kattenbak in een groot kittenverblijf waar de deur altijd van op een kier staat. Dit verblijf hebben we zodat de honden niet bij het eten en de lage open kattenbak van de kittens kunnen komen.

De kittens mogen verhuizen vanaf de leeftijd van 13 weken.
Verder stellen wij het zeer op prijs als onze kittens de beschikking hebben over een "Cat proof" tuin of balkon. We zien ze niet graag vrij op straat buiten lopen om vele redenen.
Daarnaast adviseren wij om uw kitten te verzekeren voor zorgkosten (in ieder geval voor het eerste jaar). Wij mogen het eerste jaar via Petplan met een mooie korting van 30% aanbieden. Alle informatie hierover ontvangt u tijdens uw eerste bezoek als er een kitten voor u beschikbaar is.

De kosten voor een kitten zijn € 1.100,00 voor liefhebbers binnen Nederland (dat wil zeggen dat er niet mee gefokt mag worden). Voor liefhebbers uit het buitenland komen er extra kosten bij voor onder andere de Rabiës vaccinatie en is ook de leeftijd van verhuizen hierdoor later, namelijk met 16 weken. Wij doen NIET aan vroeg castratie of sterilisatie.

Bij een kitten hoort:

  • stamboom DE STAMBOOM WORDT TOEGESTUURD NA OVERLEG VAN HET BEWIJS VAN CASTRATIE/ STERILISATIE DOOR DE DIERENARTS!
  • Europees paspoort met gezondheidsverklaring van de dierenarts
  • meerdere malen ontwormd
  • twee maal ingeënt
  • gechipt en geregistreerd op uw naam (de registratie op uw naam doen wij voor u, indien u voor de 13de week gekozen heeft voor uw kitten en in Nederland woont)
  • overdrachtsovereenkomst
  • en u krijgt een kittenpakket mee met onder ander voer voor de eerste dagen.

Al onze katten en kittens krijgen kwalitatief goede brok en vlees (rauw en gekookt).

Door het geven van goede voeding, een schone en veilige omgeving, liefde, aandacht, verzorging, een stukje opvoeding en de benodigde veterinaire zorg, werken wij aan een goede start van het leven van misschien wel uw nieuwe huisgenoot!


Informatie over hoe wij te werk gaan en over een allergietest vindt u op de betreffende pagina's.